Több ezer méter magasan, repülés közben szülte meg gyermekét egy utas

Egy nyaralásból hazarepülő orvos elmesélte, hogyan segített egy nőnek megszülni a gyermekét a repülőgépen. Az essexi Basildon kórházban dolgozó Hassan Khan elmondta, hogy a jordániai Ammánból a londoni Luton repülőtérre tartó járaton egy nő a pilótafülke előtt feküdt a földön, és már elfolyt a magzatvize – írja a bbc.com.

A gyermek Jordánia és Anglia között született a magasban - illusztrációForrás: Facebook/Wizz Air

A Wizz Air gépét a dél-olaszországi Brindisi repülőterére irányították át, hogy a 38 éves nőt és gyermekét kórházba szállítsák. A szülést levezényelő orvos elmondta, hogy a jordániai nő nem beszélt angolul, ezért egy másik személynek kellett fordítania a szülés alatt. A baba „egy kicsit kékesen" bújt elő, viszont nem volt olyan felszerelés a repülőn, ami egy újszülött ellátásához kellett volna. Ezért Dr. Khan a szülés során csupán törölközőt használt. „Az anya eléggé stresszes volt az egész helyzet miatt, de a tolmács segítségével sikerült megnyugtatnom, hogy van némi tapasztalatom az újszülöttekkel kapcsolatban" – mondta az orvos, akit a család tájékoztatott a kórházból, hogy az anya és a baba is egészségesek.

Dr. Hassan Khan tudásának és lélekjelenlétének köszönhetően született meg a kisbaba a repülőnForrás: Hassan Khan/Origo

A légiutas-kísérők megosztották Dr. Khannal, hogy a baba a 75. csecsemő, aki kereskedelmi járaton született.

Nemrég mi is beszámoltunk egy elképesztő esetről, amikor a VietJet légitársaság egyik pilótája saját maga vezényelt le egy szülést a levegőben a Tajpej-Taoyuan és Bangkok-Suvarnabhumi közötti járaton.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek