Videó: Ismét rálőttek egy utasszállítóra landolás közben

Ebben az évben már nem ez az elő eset, hogy egy landoló repülőgépre lőttek. Pár hete írtunk arról, hogy Indonéziában a Wings Air belföldi járatán landolás közben egy lövedék átszakította a gép törzsét, ami belső burkolaton át a 19. sor üléseinél behatolt az utastérbe, de szerencsére nem talált el senkit. Most itt egy újabb, ehhez hasonló eset: 2024. február 29-én a haiti Port-au-Prince-i Toussaint Louverture nemzetközi repülőtéren leszállás közben egy Sky Cana Airbus A321-es repülőgép törzsére lőttek rá.

Az AvionExpress Malta által üzemeltetett A321-es bal törzsét minimum egy golyótól eltalálta. Az incidens a városban fokozódó erőszaknak tulajdonítható, amely a rendőrség és a fegyveres bandák közötti összecsapásokból ered. A hírek szerint a lövöldözésben sem utasok, sem a személyzet tagjai nem sérültek meg.

A Port-Au-Prince-i repülőtér - Haiti nem a legjobb turista úti célForrás: Technical Sgt. James L. Harper Jr.

A haiti helyi hatóságok és a légitársaságok jelenleg vizsgálják az incidenst. Az erőszak a közelmúltban Port-au-Prince több területén is fellángolt. A lövöldözés a gyanú szerint ezekből az összecsapásokból eredt.

A Port-au-Prince nemzetközi repülőtér tisztviselői megerősítették, hogy a repülési műveletek némileg érintettek, bár fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be. A megsérült Sky Cana repülőgép továbbra is földön marad a további ellenőrzés és javítás céljából – írja az airlive.net.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek