Újabb fejlemények az eltűnt maláj utasszállítóval kapcsolatban

Több száz ember gyűlt össze vasárnap a malajziai főváros, Kuala Lumpur közelében, hogy „emléknapot" tartson a malajziai légitársaság 2014. március 8-án rejtélyes módon eltűnt MH370-es járata áldozatainak emlékére. A hozzátartozók új keresést követelnek – írja az MTI.

Az eltűnt gép fedélzetén 227 utas és a 12 tagú személyzet tartózkodott. A fotó illusztrációForrás: BeAvPhoto/Shutterstock

A repülőgép a Kuala Lumpurból a kínai fővárosba, Pekingbe tartó úton tűnt el. Bár később az Indiai-óceánból előkerült néhány, a géphez tartozónak tűnő roncs, a fedélzeten tartózkodó 239 embernek nyoma veszett. Mi is írtunk róla korábban, hogy balesetnek nyilvánították a katasztrófát, majd arról is, hogy matematikusok oldották meg az eltűnt gép rejtélyét. Ám az utasok hozzátartozói képtelenek belenyugodni a szeretteik elvesztésébe. Többen azzal vádolják a Malaysia Airlines-t és Malajziát, hogy visszatartja az információkat.A rokonok és az ügy támogatói, egy Kuala Lumpur közelében lévő bevásárlóközpontban gyűltek össze. Loke Siew Fook közlekedési miniszter megígérte nekik, hogy minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a kormány jóváhagyjon egy újabb keresőakciót. A modern polgári repülés egyik legnagyobb rejtélyének tartott szerencsétlensége után, három éven át tartott a kutatás az Indiai-óceánon.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek