Vigyázz, ha okosbőröndöd van! Nem minden légitársaság szereti

Eddig három nem amerikai légitársaság jelezte, hogy betiltja az okosbőröndök becsekkolását a járataira, mivel azok veszélyt jelenthetnek a biztonságos utazásra. De mindenzt elég csöndesen tették, az apró betűs részben. Ezért azok az utazók, akik easyJet-tel, Ryanair-rel vagy éppen a British Airways gépeivel utaznak a jövőben, és olyan okosbőröndjük van, ami USB-csatalkozóval is rendelkezik, vagyis töltőállomásként is funkcionál, különösen figyeljenek oda az új szabályokra - írták a walesonline.co.uk oldalon.

A nem kivehető töltőállomással ellátott okosbőröndöket az amerikai TSA felügyelet már 2018-ban eltiltottaForrás: Travelo

Ezek az okosbőröndök beépített elektronikával rendelkeznek, vagyis funkcionálhatnak töltőállomásként, rájuk lehet kapcsolódni Bluetooth-al, le lehet őket zárni elektronikusan és vannak olyanok, amelyek még wi-fi hotpspotként is működhetnek.

Mindhárom légitársaság jelezte már valamilyen módon, hogy azok az utasok, akik becsekkolás előtt nem tudják lekapcsolni vagy eltávolítani az okosbőröndjükből a beépített lithium akkumulátort/power bankot, a csomagjukat sem az utastérbe, sem pedig a csomagtérbe nem rakathatják be.

A kivehető akkumulátorok felvihetők az utastérbe, és külön a csomag is, ha megfelelő méretű, de a töltőnek minden esetben a kézi poggyászban kell maradnia, a gépen sem tehető vissza a bőröndbe, ahová való. A Twitteren egyre több mérges tweet jelenik meg az új szabályozással kapcsolatban, főleg azért, mert nincs átláthatóan, egyértelműen kommunikálva. A legtöbben csak a reptéren találkoztak az okosbőröndöket érintő változásokkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek