Meglepő dolgot szagolt ki a kutya egy utas poggyászában

Az amerikai vám- és határőrség kutyája szokatlan dolgot, mumifikálódott majmokat szimatolt ki egy Afrikából hazatérő utas poggyászában. A Kongói Demokratikus Köztársaságban tett látogatásáról hazatérő utas azt állította, hogy a poggyászban szárított hal volt, de a bostoni Logan repülőtéren végzett ellenőrzés során négy majom mumifikálódott testét találták meg – írja euronews.

A fotó illusztrációForrás: AFP/Jody Amiet

Az utas azt állította, hogy a majmokat saját fogyasztásra hozta be az Egyesült Államokba – közölte Ryan Bissette, a CPB szóvivője. Viszont a vadon élő állatok nyers vagy minimálisan feldolgozott húsát, amelyet néha „bushmeat"-ként, magyarul bozóthúsként emlegetnek, a betegségveszély miatt tilos behozni és fogyasztani az Egyesült Államokban. A bozóthús potenciális egészségügyi veszélyt jelent.

A bozóthús Egyesült Államokba történő behozatala által jelentett potenciális veszélyek valósak. A bozóthús olyan kórokozókat hordozhat, amelyek betegséget okozhatnak, beleértve az Ebola-vírust is" – mondta Julio Caravia, a vám- és határvédelem helyi kikötőigazgatója.

Ryan Bissette elmondta, hogy nem emeltek vádat az utas ellen, de az összes poggyászát lefoglalták, és a közel négy kilogramm bozóthúst elküldték megsemmisítésre az Amerikai Járványügyi- és Betegségmegelőzési Központnak.

A bozóthús-csempészet Európában is probléma?

A vadállatcsempészet komoly problémát jelent Európában, ezért tavaly októberben nagyszabású bűnüldözési művelet keretében több, mint 2000 illegálisan behozott, veszélyeztetett állatot és védett faanyagot foglaltak le. Az illegális bozóthús-kereskedelem mértékét nehéz felmérni, mivel a hús típusa gyakran nem azonosítható, és a repülőtereken nincsenek meg a szükséges erőforrások a behozatal vizsgálatára.

A csempészek kulcsfontosságú csomópontjai Brüsszel és Párizs.

A kutatók becslése szerint havonta 3,9 tonna bozóthúst csempésznek át a brüsszeli repülőtéren, köztük krokodilokat és majmokat. Ezeknek nagy része feltehetően a szervezett kereskedelembe kerül.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek