Repülés közben szült az anya egészséges babát

Meglepő fordulat történt pénteken az amerikai JetBlue légitársaság egyik járatán, ami eggyel több utassal landolt, mint amennyivel felszállt – írja a USA Today. A lap szerint a Puerto-Rico-i San Juanban elstartolt és a floridai Fort Lauderdale-be repülő gépen egy kismama egészséges kisbabának adott életet.

Szülés a JetBlue légitársaság egy gépén.Forrás: Instagram/Christian_Pagan

A 2 óra 50 perces repülőúton orvosi személyzet is volt, a légiutas-kísérőkkel együtt vezették le a szülést. A légitársaság szóvivője meleg hangú közleményben mondott köszönetet az épp a fedélzeten lévő orvosoknak, akik nyomás alatt világra segítettek egy újszülöttet. A JetBlue az anyukának és fiának is a legjobbakat kívánta.

Születési helye?
Érdekes kérdés a kisfiú leendő állampolgársága is, amire a nemzetközi jogi standardek és megállapodások ugyanúgy irányadóak, mint az egyes országok jogszabályai. Ha a fiú nemzetközi légtérben született egy USA-ban regisztrált gépen, valószínűleg megkapja majd az amerikai állampolgárságot. A születési helyére pedig az lesz beírva: "IN THE AIR", azaz "A LEVEGŐBEN".

Külön érdekesség, hogy a repülőgép, amin a kisfiú megszületett, a Born To Be Blue, azaz Kéknek Született becenevet viseli. A történteknek megfelelően a gép átnevezésén gondolkozik a JetBlue. Arra is készülnek, hogy ajándékkal lepik meg a gyermeket.

Ez nem lenne szokatlan, a USA Today felidézi, hogy a Spirit Airlines légitársaság szintén Fort Lauderdale-ből Dallasba tartó járatán született egy fiú. Ő ajándékul élete végéig minden szülinapján ingyen repülhet velük egy szabadon választott emberrel együtt.

Ha már ajándék: a Chick-fil-A étteremlánc egy San Antonio-i egységében született kislány azt kapta, hogy élete végéig ingyen ehet náluk, és amint felnő, kap a cégnél egy garantált állást. Ezekre áll a mondás, hogy csak megszületni volt nehéz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek