Újraindulhatnak a járatok Budapest és a keleties hangulatú Taskent között

Az üzbég Qanot Sharq légitársaság a 2024-es nyári menetrendben hetente két járatot tervez indítani Taskent és Budapest között. A járatok szerdánként és péntekenként közlekednének a tervek szerint a teljes nyári menetrendi időszakban, ám egyelőre foglalni nem lehet, írja az Air Portal.

Taskent, ÜzbegisztánForrás: Shutterstock

A légitársaság 2023. augusztus 20. és szeptember 10. között repült néhány alkalommal Budapestre, ám a járat ezt követően eltűnt a foglalási rendszerből és a menetrendekből, írja az újság.

A közölt adatok szerint a járatok helyi idő szerint 09:10-kor szállnának fel Taskentből, és 11:40-kor érkeznének meg Budapestre, majd 13 órakor indulnának vissza, és 22:10-kor szállnának le Üzbegisztán fővárosában. A légitársaság Airbus A320-200-as repülőgépei teljesítenék az útvonalat.

A Chorsu bazár portékáiForrás: Shutterstock

Az egykori szovjet mintaváros, Taskent történelmi, keleties hangulatú bazárjairól, egyedi építészetéről, kellemes természeti adottságairól ismert. Népszerű turisztikai látványosságai közé tartozik az óvárosban lévő Chorsu-bazár, ahol többek között szárított gyümölcsöt, dióféléket, különböző helyi ételkülönlegességeket, valamint kerámiákat, textileket szerezhetünk be. Arról, hogy mi minden látható még ebben az ezeregyéjszaka meséibe illő városban, itt írtunk bővebben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek