Nem járna vissza az izraeli befizetett utak ára, de az utazási irodák találtak megoldást

Továbbra sem került Izrael az utazásra nem ajánlott országok kategóriájába, ami jogi szempontból elvileg azt jelentené, hogy az Izraelbe szóló, befizetett utazások árát nem kaphatná vissza senki. A legnagyobb izraeli kiutaztató, az OTP Travel azonban mélyen a zsebébe nyúlt azzal, hogy az idén induló hét csoportja tagjainak felajánlja az átfoglalás lehetőségét más utazásra vagy későbbi időpontra, és az út árának visszafizetését is vállalták annak, aki ezt kéri – tudta meg a Világgazdaság.

Egy ideig Izraelt messze el fogják kerülni a turisták - illusztrációForrás: Konevi/Pixabay

A cég példáját más irodák is sorra követik: önként, a többletköltséget nem az utasokra áthárítva biztosítják klienseiknek, hogy átfoglaljanak más időpontra vagy másik úti célra. 

Az izraeli partnerek együttműködőek, de a légitársaságok nem mindegyike kezeli rugalmasan a helyzetet, ezekben az esetekben nem tudják az irodák, hogy mikor és egyáltalán visszakapják-e valaha a repülőjegyek árát.

Az OTP Travel döntése nyomán a magyar utazási irodák valószínűleg idén már nem szerveznek utakat Izraelbe. 

Keddtől a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli és Állampolgársági Főosztálya Izraelt a II-es (narancssárga) kiemelt biztonsági kockázatot rejtő országok közé sorolta, ahova csak halaszthatatlan esetben javasolja az utazást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek