Nem szállnak fel az október 8-ai Wizz Air gépek Izrael irányába

Nem indulnak el a Wizz Air Budapest, illetve Debrecen és Tel-Aviv közti járatai október 8-án. A döntést az Izraelt ért szombati rakétatámadások miatt hozta meg a légitársaság.

Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala

„A Wizz Air az október 7-ei izraeli légitámadások miatt a helyi és nemzetközi hatóságokkal történt egyeztetés után felfüggesztette a Budapest, illetve Debrecen és Tel-Aviv közti járatait. Az október 7-ei hajnali Budapestről induló járat biztonságban leszállt az izraeli repülőtéren, ám onnan utasok nélkül tért haza. A szintén szombat reggel Debrecenből Tel-Avivba tartó járat biztonsági okokból már Lárnakán szállt le. Az utasokat onnan visszaszállítjuk Debrecenbe" - reagált a légitársaság a támadásra.

A Wizz Air oldalán olvasható friss információk szerint a légitársaság állandó kapcsolatban van az izraeli, a magyar és nemzetközi hatóságokkal, nyomon követi az eseményeket, és folyamatosan tájékoztatja utasait a legfrissebb járatinformációkról. Ennek eredményeképpen a törlés az összes október 8-ai Wizz Air járatot érinti; az utána következő napok járataival kapcsolatban "kellő időben" értesíteni fogja az utasait a társaság.

A Turizmus.com cikke szerint a Lufthansa, a Swiss, a Turkish Airlines és a LOT légitársaságok is felfüggesztették járataikat az Izraelt ért támadás miatt.

11 magyar állampolgár a Gázai övezetben

A külgazdasági és külügyminiszter információi szerint több mint száz Izraelben tartózkodó magyar állampolgárral állnak folyamatosan kapcsolatban. A helyzethes mérten mind jól vannak, magyar áldozatokról vagy sérültekről jelenleg nincs hír. 

A Gázai övezetben jelenleg tizenegy magyar állampolgár tartózkodik, többségében kiskorú gyerekek - ezt szombaton késő délután írta a Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek