Videó: Felszállás közben csúnyán kisodródott egy gép a kifutón

Mintegy 260 km/h sebességnél szakította meg a felszállást a svájci Edelweiss Air Airbus A320-200-asának személyzete, miután a nekifutáskor a repülőgép majdnem lesodródott a kifutópályáról. A beszámolók szerint a repülőgép hirtelen rázkódni kezdett, és a futópálya bal széle felé sodródott – írja az airportal.hu. Az esetről felvétel is készült.

Az Edelweiss Air HB-IHY lajstromjelű repülőgépe a légitársaság 8R 298 számú járatát teljesítette volna Zürichből a portugáliai Faróba október 27-én, az Aviation Herald adatlapja szerint. Az egyik gumiabroncs defektet kapott, de a pilótűnak sikerült a repülőgépet a futópályán tartania, majd visszagurulni a forgalmi előtérre, ahol az utasok lépcsőkön hagyták el a fedélzetet. A járatot törölték, az érintett gép napokkal az incidenst követően is a repülőtéren áll.

Az Edelweiss Air svájci szabadidős és charter légitársaság, mely a Zürichi repülőtérről európai és interkontinentális járatokat üzemeltet - illusztrációForrás: AFP/Fabrice Coffrini

A légitársaság hivatalosan csak annyit erősített meg, hogy a nekifutás során a repülőgép rendellenesen viselkedett, a pilóták ezért döntöttek a felszállás megszakítása mellett. Az esemény vizsgálata folyamatban van.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek