Rosszul lett a Jet2 pilótája, Budapesten szálltak le

A Jet2.com légitársaság LS 1711-es számú járata október 30-án Manchesterből a törökországi Dalamanba tartott, miközben a gép első tisztje rosszul lett, ezért a kapitány budapesti kitérő mellett döntött – adta hírül az Airportal.

A Jet2 járata Budapesten szakította meg útját miután a gép első tisztje rosszul lett.

A kép illusztráció.
Forrás: Jet2.com

A járat kapitánya Dombóvár térségében, az első tiszt rosszulléte miatt döntött a kitérő repülőtéren leszállás mellett. A Boeing 737-es ezt követően fordult Budapest irányába, és megkezdte a süllyedést, majd egy várakozó kör lerepülését követően, mintegy 30 perccel később biztonságosan leszállt Ferihegy 13R jelű futópályáján.

Az első tiszt ellátását a leszállást követően a kijelölt állóhelyen megkezdte a mentőszolgálat. A járaton 161 utas és 6 fős személyzet utazott, az első tiszt állapotáról és a rosszullét okáról nem áll rendelkezésre információ.

A légitársaság később egy Boeing 757-200-as küldött személyzettel, és az utasokkal együtt mintegy öt és fél órás késéssel érkezett meg az úti célra, a Boeing 737-800-ast pedig az esti órákban repülték vissza Manchesterbe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek