Nincs több sorban állás, sőt kassza sincs ebben a reptéri boltban

Érintkezésmentes, AI technológiával működtetett fizetési rendszert vezetett be egy bolt a dublini repülőtéren, ami teljesen kiiktatja a vásárlásból a pénztárakat: nem csak hogy pénztáros nincs, de még az önkiszolgáló kassza is hiányzik. Szóval végre nem kell sorban állni, hogy fizessünk.

A Dublin Town to go üzleteForrás: Dublin Airport/Facebook

De hogyan valósítható ez meg? Nem kell fizetni az árukért? Természetesen kell. A bankkártyánkat vagy a hitelkártyánkat már a beléptető kapun be kell olvasnunk, innentől kezdve csak annyi a dolgunk, hogy összeszedjük, amire szükségünk van. A súlyérzékelővel ellátott polcok és a kameratechnológia rögzíti, hogy mit választottunk, és amikor kilépünk az üzletből, ennek megfelelő összeget vonnak le a kártyánkról.

Az innovatív, Dublin Town To Go nevezetű üzlet a dublini repülőtér 1-es termináljánál nyitott meg. A boltban többek között kávét, süteményeket, szendvicseket, salátákat, gabonapelyhet, tejet és tisztálkodási szereket árulnak, írja a turizmus.com.

Az Amazon az elmúlt években úttörő szerepet játszott az autonóm kisboltok koncepciójának alkalmazásában, Amazon Go márkája mintegy 40 helyszínen van jelen Chicagóban, Londonban, Los Angelesben, New Yorkban és Seattle-ben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek