Kivonul az Air France a francia repülőtérről

Kivonul az Air France az Orly repülőtérről. A francia légitársaság 2026 nyaráig egyetlen útvonal kivételével minden járatát Charles de Gaulle-ra telepíti át – adta hírül az Airportal.

Az Air France 2026 nyaráig még repül az Orlyra

A kép illusztráció.
Forrás: b1-foto/Pixabay

A légitársaság közleményében kitért arra, hogy azért döntöttek így, mert az Orlyról üzemeltetett belföldi útvonalak forgalma 2019 és 2023 közötti jelentősen, 40 százalékkal csökkent, ezen belül az egynapos oda-vissza utak 60 százalékkal. Hozzátették: a kereslet csökkenéséhez az vezetett, hogy a belföldön utazók egyre inkább a vasutat választják, amit a kormány is szorgalmaz, valamint hogy teret hódítottak a személyes találkozókat kiváltó videokonferenciák.

A terv szerint 2026 nyarától az Air France minden belföldi és nemzetközi járatát a Párizs-Charles de Gaulle reptérről üzemelteti majd, Orlyn az egyetlen kivételt a közszolgáltatási szerződés (PSO) alapján, állami támogatással üzemeltetett korzikai útvonalak jelentik, amit az Air Corsicával közösen tart fenn a cég.

Az elképzelés szerint 2026-ig az Air France még repülne Orly és Toulouse, Marseille, Nizza, illetve a francia tengerentúli területek, például Pointe-à-Pitre, Fort-de-France és Saint-Denis (Réunion) között. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek