Megszünteti utasszállító járatait a belga légitársaság

Az Air Belgium légitársaság bejelentette, hogy októbertől kizárólag a légiáru-szállításra és repülőgépei bérbeadására fókuszál, és törli az összes menetrend szerinti utasszállító járatát - adta hírül az Airportal.

Az Air Belgium októbertől megszünteti utasszállító járataitForrás: Shutterstock/Luciano De La Rosa

Az elmúlt időszakban a légitársaság kritikus pénzügyi helyzetbe került, és a járatai jelentős veszteséget termeltek. A cég igazgatóságának döntése szerint az adósságállomány csökkentése, valamint a nyereséges működéshez történő visszatérés érdekében szerkezetátalakítási programot kezdeményez, amelyhez megkérte az illetékes bíróság jóváhagyását.

Az igazgatótanács döntött arról is, hogy október 3-tól törli az Air Belgium összes menetrend szerinti utasszállító járatát, és a jövőben kizárólag a bérbeadásra és cargo-üzletágakra koncentrál.

Mint írják, légitársaság már tavasszal megszüntette a Karib-térségbe közlekedő utasszállító járatait, a felszabadult kapacitást charter-járatokra és bérbeadásra fordította, csak a Mauritiusra és Dél-Afrikába közlekedő menetrend szerinti járatait tartotta meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek