Rejtett költségek? Ezeknél a légitársaságoknál kell a legjobban figyelni rájuk

Korábbi hírek szerint a brit kormány fellép azok ellen a légitársaságok ellen, amelyek rejtett költségekkel tornázzák fel az egyébként olcsóbb repülőjegy áraikat, a feladott csomagtól a helyfoglaláson át. De addig is, amíg bármilyen változás érvénybe lép, a NetVoucherCodes, egy szintén brit kuponos oldal összeszedte azokat az európai légitársaságokat, amelyek nem bírnak magukkal etéren.

Forrás: Global Residence Index / Unsplash.com

A cég úgy hasonlította össze a vezető légitársaságokat, hogy készített egy nagyjából állandó útvonalat ugyanarra az indulási időpontra és távolságra, majd kiszámolta hol mennyi plusz költség adódott hozzá a jegyárhoz, mire a vásárló eljutott a lezáráshoz. 

Talán nem meglepő, hogy az összehasonlítás során a Ryanair "jött ki győztesen", mint az a légitársaság, ami a legtöbb plusz költséget számolja fel, még akkor is, ha csak ingyenes kézipoggyásszal utazol.

Mert ha nem foglalsz ülőhelyet a jegyvásárláskor, akkor lehet hogy a becsekkoláskor még drágább lesz a helyjegy árad. A feladott poggyász, és az utastérbe vihető poggyász ára is az egekbe emelkedett, nem beszélve a biztosításról, ha valaki a légitársaságon át köti meg. Ezeket figyelembe véve, az átszámolás végeredménye az lett, hogy a kezdő jegyár ára a foglalás végére 344 százalékkal emelkedik meg a Ryanair-nél.

A második a sorban a Wizz Air lett, aminek 273 százalékkal emelkedett a végleges jegyára a reklámozott olcsó jegyárhoz képest, ami majdnek a háromszorosa az eredeti összegnek. Az easyJet lett a harmadik, nála 170 százalékkal emelkednek a foglalás végére a meghirdetett jegyárak.

Nagyjából az egyetlen dolog, amin jelen pillanatban spórolni tudunk, az a csomagfeladás - egy hátizsák, mint kézipoggyász, ingyenesen felvihető a gépreForrás: Shutterstock/Bigshot01

A kutatást végző cég szerint, a legjobb amit tehetünk, hogy nem foglalunk ülést magunknak. De ez nem minden esetben járható út. Egy 3 tagú család nem ül 3 különböző helyre, és egy idősebb családtagot sem ültetünk a gép végébe, miközben mi 8-9 sorral előrébb ülünk - olvasható a TimeOut.com cikkében.

A legtöbb rejtett költséggel operáló légitársaságok 10-es listája:

  1. Ryanair
  2. Wizz Air
  3. easyJet
  4. Air Europa
  5. Vueling
  6. Jet2.com
  7. Finnair
  8. Norwegian
  9. British Airways
  10. Lufthansa
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek