Március végétől indul az Air Connect Budapest-Bukarest járata

Március végétől indítja el Bukarestből és Kolozsvárról Budapestre induló járatait a román regionális startup-légitársaság, az Air Connect, írja az Airportal. Az öt román magánbefektető által létrehozott startup-légitársaság 2022 augusztusában kezdte meg működését, és a romániai belföldi útvonalak mellett az ország regionális reptereiről a környező nagyobb légikikötőkbe közlekedő, valamint nyaralójáratok üzemeltetését is tervezi.

Kolozsvárra is eljuthatunk az Air ConnecttelForrás: George Cozma/Shutterstock

Ahogy korábban írtuk, a Budapestre induló járatokat eredetileg tavaly október 15-én tervezték megindítani, de ezt végül tavaszra halasztották. A a legfrissebb információk szerint március 28-tól közlekednek az Air Connect járatai Budapestre a Henri Coandă (Otopeni – OTP) légikikötőből, valamint a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről (Cluj – CLJ), hetente két-két alkalommal, keddi és szombati napokon.

A járatok úgynevezett W-alakban repülnek majd, Bukarest – Budapest – Kolozsvár – Budapest – Bukarest útvonalon.

Keddenként helyi idő szerint 9 órakor száll fel a járat Bukarestből, és 9:50-kor érkezik Budapestre (KS 1201 számmal), majd 10:20-kor indul Kolozsvárra, ahol 12:35-kor száll le (KS 2202). Kolozsvárról 13:05-kor indul vissza a magyar fővárosba, ahová 13:20-kor érkezik meg (KS 2203), majd Ferihegyről 13:50-kor száll fel és 16:40-kor érkezik vissza Bukarestbe (KS 1202).

Bukarest közel két órás repülőúra fekszik a fővárosunktólForrás: joyfull / Shutterstock

A menetrend szerinti tervezett repülési idő Budapest és Kolozsvár között 1 óra 15 perc, Budapest és Bukarest között 1 óra 50 perc. A szombati menetrend is hasonló, de 2 órával korábban indulnak és érkeznek a járatok. Az ATR 72-600-as repülőgépek fedélzetén 68 turista osztályú ülés várja majd az utasokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek