Ez az Ezeregyéjszaka meséibe illő város is elérhető lesz közvetlen járattal Budapestről

Az üzbég főváros Taskent után hamarosan Szamarkand is elérhető lesz közvetlen járattal Budapestről. Az utóbbi járatot a Wizz Air tervezi indítani az év végén, derül ki a turizmus.com cikkéből. A járatnyitással kapcsolatban egyelőre nem közöltek részleteket.

A Regisztán tér épületeiForrás: Shutterstock/Monticello

A magyar érdekeltségű Wizz Air Abu Dhabi az Emírségek fővárosa és Taskent, illetve Szamarkand között már üzemeltet járatokat. Ahogy pár napja megírtuk, Taskentbe az üzbég Qanot Sharq Airlines augusztus 20-án indítja el járatait.

A Gur-Emir mauzóleumForrás: Shutterstock/Mathias Berlin

Szamarkand 603 ezer lakosával Üzbegisztán második legnagyobb városa, amely csodálatos kézműves termékeiről, selyemút karavánjairól és muszlim építészetről híres. Népszerű turisztikai látványosságai között szerepel a több száz éves iszlám épületekkel körülvett Regisztán tér, a Bibi-Khanym-mecset, valamint a 16 mauzóleumból álló 15. századi nekropolisz, a Shah-i-Zinda.

Gyönyörű kézműves termékeket, textileket is beszerezhetünk a bazárbanForrás: Shutterstock/Anna Ikhsanova

A híres helyi ételek közé tartozik a Plov, mely rizsből, húsból (marha- vagy bárányhúsból), hagymából, sárgarépából, fokhagymából és aszalt gyümölcsökből, köztük nagy szemű mazsolából és borbolyából készül, és a kazannak nevezett hatalmas üstökben főzik, valamint a kebab, melyet vékony rétegben főtt tésztából készítenek, és szárított borjúhússal, finomra vágott hagymával, szárított paradicsommal és retekkel tálalnak, írja a Wizz Air.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek