Jönnek a kétszintes repülőgép ülések?

El tudod képzelni, hogy a repülőgépen közvetlenül egy másik utas alatt ülsz? Elsőre talán nem hangzik különösebben vonzónak, de a 23 éves repülőgépülés-tervező, Alejandro Núñez Vicente úgy véli, hogy a kétszintes ülések jelentik a gazdaságos repülés jövőjét.

A kétszintes repülőgép üléseké a jövő! Az új koncepciót Alejandro Núnez Vicente tervezteForrás: CNN/1OFF Media

Núñez Vicente koncepciója vírusként terjed az interneten –  és már számos reakciót váltott ki a leendő utasokból – sokan felháborodtak, és sokaknak felkeltette az érdeklődését az innovatív, kétszintes repülőgép-ülés.

„Hogy őszinte legyek, nincs olyan, hogy rossz reklám" – mondta Núñez Vicente a CNN Travelnek. A repülőgépülés-tervező a németországi Hamburgban megrendezett Repülőgép Expo-n mutatta be a  Chaise Longue névre keresztelt új üléseket. „Az emberek bizonyos szempontból utálják az innovációt, mert mindenki fél a változástól. De minél többet megmutatod, minél jobban fejleszted, és minél többet látják, annál jobban megszokják." – mondja Núñez Vicente. 

A kétszintes üléseket a németországi Repülő Expo-n mutatták be.Forrás: Facebook/Ars Technika

A koncepció először kicsiben indult – főiskolai projektként még 2021-ben. Aztán megnyerte a Crystal Cabin Awards jelölését, amely a légiközlekedési szakma fődíjának számít. Núñez Vicente egyelőre szünetelteti a mesterképzést, és minden idejét, pénzét és erőfeszítéseit arra fordítja, hogy megvalósítsa elképzelését.

Núñez Vicente már szponzorokkal, partnerségi megállapodásokkal rendelkezik, és rendszeres párbeszédet folytat az iparág legnagyobb szereplőivel. Úgy véli, hogy kétszintes repülőgép-ülése a gazdaságos repülés jövője, és éjjel-nappal azon dolgozik, hogy ez valósággá váljon.

Azt mondja, hogy nem akarja teljesen felszámolni az eddigi, jól megszokott repülőgép-üléseket, hanem azt szeretné, hogy kétszintes ülései a gépek középső folyosóin helyezkedjenek el, oldalt pedig megmaradnának a normál ülések. Tudatában van annak, hogy ez az ülésforma nem lenne mindenki számára megfelelő (főleg nem a klausztrofóbiásoknak), de úgy gondolja, hogy néhány utas számára ez egy sokkal kényelmesebb megoldás lehet. Núñez Vicente 1,88 méteres magasságával sok kényelmetlen repülésen van már túl, és azt mondja, hogy a Chaise Longue-t azért tervezte, hogy komfortossá tegye az utasok számára a levegőben töltött időt.

A kétszintes ülések nagy lábtérrel, hátradönthető ülésekkel, és a kisbőröndöknek megfelelő csomagtérrel rendelkeznek. 

Núñez Vicente a 3DSeatMap VR nevű céggel való együttműködésnek köszönhetően idén már piacra is dobta a kétszintes üléseket, így a virtuális kabinokban bárki kipróbálhatja és tesztelheti azokat. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek