Ez a légitársaság megméri az utasok súlyát, mielőtt felszállnak a járatukra

Az Air New Zealand légitársaság júniustól több mint 10 000 utast arra kötelez, hogy lépjenek a mérlegre, mielõtt felszállnának a járatukra – adta hírül az Independent. 

Az Air New Zealand repülés előtt leméri az utasok súlyát - illusztrációForrás: Shutterstock/Steve Worner

Az Air New Zealand szerint ez egy alapvető kezdeményezés a repülőgép biztonságos és hatékony üzemeltetésének érdekében, melyet az ország Polgári Légiközlekedési Hatósága is előír.

Minden utas lemérése a repülés előtt növelheti a biztonságot és csökkentheti az egyes repülések által okozott környezeti ártalmakat; jelenleg a légitársaságok „feltételezett tömeget" használnak, és az utasok össztömegét beállított számok segítségével becsülik meg.

A légitársaság szeretné megnyugtatni azokat az utasokat, akik esetleg félnek a méréstől, hogy nincs miért aggódniuk.

„Tudjuk, hogy a mérlegre lépés ijesztő lehet. Szeretnénk megnyugtatni utasainkat, hogy sehol nincs kijelző, és senki sem láthatja a másik súlyát – még mi sem. A mérés teljesen névtelenül történik" – mondta Alastair James, az Air New Zealand terhelésvezérlés-fejlesztési specialistája.
Hozzátette, hogy a pilótának minden felszállás előtt tudnia kell a repülőgép súlyát.

„Mindent lemérünk, ami a repülőgépre kerül, a rakománytól a fedélzeti ételeken át a raktérben lévő poggyászig. Az ügyfelek, a személyzet és a kézipoggyász esetében átlagos súlyokat használunk." 

A kapuknál lemérik a kézipoggyászt és az utasokat is - illusztrációForrás: Shutterstock/Bigshot01

A mérések az Aucklandi Nemzetközi Repülőtéren a 2023. július 2-ig induló egyes Air New Zealand járatok kapujának bejáratánál történik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek