A neve miatt nem akartak felengedni egy férfit az easyJet járatára

Egy 21 éves férfi azt állítja, hogy a neve miatt tévedésből letiltották az easyJet járatairól. Az angliai Cheshire-ben élő Kieran Harris a tervek szerint május 25-én Alicantéba indult volna a fapados légitársasággal, miután előző hónapban lefoglalta a repülőjegyét.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock/Darwelshots

Indulás előtt egy nappal azonban a légitársaság felvette vele a kapcsolatot, hogy közölje: „bomlasztó magatartás miatt" eltiltották a beszállástól, sőt „10 éves repülési tilalmi szankciót" is kapott.

Harris szerint az easyJet összetévesztette őt egy másik férfival, akinek azonos a neve és a születésnapja, viszont vele ellentétben büntetett előéletű. Miután a férfi 2021-ben agresszívan és bántóan viselkedett a légitársaság egyik képén, 12 hét börtönbüntetésre ítélték.

Végül a félreértés megoldódott, mert a légitársaság átgondolta a dolgot, és kért egy képet az útleveléről, hogy megerősítse személyazonosságokat.

Emiatt azonban, a hamisan megítélt férfinek csak néhány órája maradt arra, hogy elérje a repülőjét. Saját bevallása szerint érzelmileg nagyon megterhelő volt az egész, és bár az easyJet bocsánatot kért a történtek miatt, a kapcsolatuk nem lesz felhőtlen. Az Independent cikke szerint  a légitrársaság végül kompenzációt, "jóindulatú gesztust" ígért az utasnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek