Túlsúlya miatt nem utazhatott az űrbe a floridai férfi

Túlsúlyos volt, ezért nem utazhatott az űrbe az a floridai férfi, aki tavaly szeptemberben nyerte jegyét a SpaceX turista járatára – olvasható a The Guardian oldalán.

A 43 éves Kyle Hippchen, a Delta regionális légitársaság, az Endeavor Air floridai kapitánya testsúlyával meghaladja a Space X-nél szigorúan betartandó 114 kilogrammos súlyhatárt. Tavaly szeptemberben rgx pénzügyi vállalat, a Shift4 Payments alapítója meghirdetett egy helyet a SpaceX első turistajáratán, melyet Hippchen nyert el a 600 dolláros pénznyereménnyel együtt. Ekkor a férfi még 150 kilogrammot nyomott, de azt remélte, hogy mire eljön az utazás időpontja, addigra lefogy.

Sajnos a rendelkezésre álló rövid idő miatt ez nem sikerült, így nyereményét átruházta egykori egyetemi barátjára, Chris Sembroskira, akivel közösen vettek részt egy űrutazást népszerűsítő csoport munkájában. Semborski megígérte barátjának, hogy az utazásért cserébe magával viszi Hippchen néhány személyes tárgyát az űrbe, többek között a főiskolai gyűrűjét, a repülőgép-kapitányi válldíszét és a dédnagybátyja első világháborús katonai kitüntetését, egy Bíbor Szívet.

Mielőtt Semborski belépett a SpaceX Dragon kapszulájába, az indítótorony tetején lévő telefonról  felhívta Hippchent, hogy megköszönje neki ezt az életre szóló élményt. 

(A borítókép csak illusztráció, forrása: NASA-Imagery/Pixabay)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek