Hamarosan ebbe a távol-keleti városba is eljuthatunk Budapestről

Járatot indít Ningpo (Ningbo Lishe nemzetközi repülőtér) és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között a Shanghai Airlines, jelentette be a légitársaság. Kezdetben két chartert, majd június közepétől hetente egyet, júliustól pedig heti két menetrend szerinti járatot terveznek indítani.

Ningpo vagy ahogy sokan hívják, Ningbo közel 10 millió lakosú városForrás: Hu Zegu/Nbfreeh/Wikipedia

Az első járat helyi idő szerint május 29-én 21:40-kor érkezik Budapestre és 23:55-kor indul vissza Ningpóba, a Jangce-delta régióba, a Csöcsiang tartomány északkeleti részében lévő városba. A második fázisban június 12-től már hetente egy alkalommal, hétfőnként menetrend szerinti járatként repül az útvonalon a légitársaság, júliustól pedig hetente két közvetlen járatra (hétfő és csütörtök) bővül az összeköttetés a tervek szerint.

A járatokat a Shanghai Airlines Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépei teljesítik, ugyanezek hetente három alkalommal repülnek már Sanghaj és Budapest között is.

Ningpo így már a negyedik kínai város, amely közvetlen járattal elérhetővé válik a magyar fővárosból. Jelenleg az Air China Peking (június 19-től) és Csungking, a Shanghai Airlines Sanghaj városaival köti össze Budapestet, írja az airportal.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek