Újabb rangos elismerést kapott a budapesti repülőtér

Budapest repülőtere egymás után tizedszerre is elnyerte a Kelet-Európa legjobb repülőtere címet a márciusi World Airport Awards díjátadón. Egy hónapon belül ez a második hatalmas elismerés, amit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kapott; március elején a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa – szintén az utasok visszajelzései alapján – a budapesti légikikötőt választotta Európa legjobb repülőterének, a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító légikikötők közül.

A Liszt Ferenc Nemzetközi RepülőtérForrás: Budapest Airport

A szerda este átadott Skytrax-díj kérdőíveken alapul, amelyeket a 8 hónapos felmérési időszak alatt több mint 100 nemzetiségű légiutas tölt ki. A felmérés során a megkérdezettek értékelik az utazási élményt, illetve a különböző repülőtéri szolgáltatásokat, az érkezéstől az utasfelvételen és a biztonsági ellenőrzésen át, egészen a beszállító kapuknál történő indulásig.

A díj átadására a Passenger Terminal EXPO március 15-i ünnepségén került sor Amszterdamban.

„Óriási büszkeséggel tölt el látni, hogy a repülőtéri közösség kitartó munkáját az utasok is látják, és ilyen nagyra értékelik. Egy évtized alatt rengeteget fejlődtünk: megújultak a terminálok, bővültek a repülőtéri szolgáltatások, két új, magas színvonalat képviselő utasmólónk és egy cargo bázisunk is épült, családbarát szolgáltatásokat vezettünk be és a biztonsági ellenőrzésen is a legkorszerűbb technológiát alkalmazzuk" – összegezte Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Azt is hozzátette, hogy nem állnak meg ezen az úton, de a további fejlődés csak kibővített kapacitás mellett lehetséges. Az 1. Terminál újranyitásához már csak az építési engedélyre várunk, az új 3. Terminált előkészítő tervezési és szervezési munkálatok pedig már javában tartanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek