Európában ezt a repülőteret kedvelik leginkább az utasok

A római Fiumicino, más néven Leonardo da Vinci nemzetközi repülőtér újabb rangos díjat kapott: elnyerte a legkedveltebb légikikötő címét. A szakma elismerését, a Best Airport Award díjat már több alkalommal is elnyerte a hely, ezúttal viszont az utazók nyilvánították ki elégedettségüket – írja a sivaiaggia.it.

A Fiumicino kétszer egymás után is díjazott lett, Európa legjobb repülőterekéntForrás: Ra Boe/Wikipedia

A felmérést a polgári légi közlekedés világszabványaival foglalkozó egyesület, az Airports Council International végezte, eszerint 2021 második negyedévében Róma legnagyobb repülőtere 4,65 pontot ért el a lehetséges 5-ből. 

Az előkelő pontszám az innovációnak, a fenntarthatóságnak és a biztonságnak szólt.

Érdemes megemlíteni, hogy járvány kitörésekor itt alakítottak ki először reptéri oltóközpontot Olaszországban, és biometrikus arcellenőrzést is bevezettek. Agenda30 elnevezésű programjukkal a széndioxid-kibocsátás teljes megszüntetésére törekednek 2030-ra.

Nem érte váratlanul a sok új intézkedés Róma legfontosabb repülőterét még a koronavírus időszakában semForrás: NurPhoto via AFP/Matteo Trevisan/NurPhoto/Matteo Trevisan

Marco Troncone, az Aeroporti di Roma vezérigazgatója kijelentette: "Elhatároztuk, hogy erősebben és felkészültebben lépünk ki ebből a válságból, felkészülve a jövő kihívásaira, amelyek innováción alapuló megoldásokat és az ökoszisztéma szükségleteivel való teljes összeegyeztethetőséget igényelnek."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek