Európa legjobb reptere lett a budapesti légikikötő

Hatalmas, soha korábban nem látott elismeréssel gazdagodott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és az azt üzemeltető Budapest Airport. A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) a budapesti légikikötőnek ítélte oda a legjobb európai repülőtér díjat a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek közül. A díj egy kizárólag az utasok visszajelzéseiből álló, független, nemzetközi felmérésen alapul.

SkyCourt TerminálForrás: U.A./Baranyi Robert

Az ACI minden évben több mint 30 teljesítménymutatót lefedő felméréssel térképezi fel világszerte közel 400 nemzetközi repülőtér szolgáltatásainak minőségét. Az utasok személyes megkérdezése során a teljes utasfolyamatot vizsgálják a belépéstől kezdve az ott eltöltött időn át egészen a beszállításig. A tavalyi év minden negyedéve kimagasló eredményeket hozott a szolgáltatások minősége terén a budapesti repülőtéren; a pontszámok minden korábbi értéket és a régiós versenytársak pontjait is túlszárnyalták. Az utasok általános elégedettségi szintje egész évben ötös skálán 4 pontot meghaladó értéken állt, és jelentősen magasabb volt, mint a legforgalmasabb 2019-es évben.

Forrás: bud.hu

A Budapest Airport tulajdonosaival négy évvel ezelőtt masszív fejlesztéssorozatba kezdett. Ezek között kapacitásbővítő, infrastrukturális, fenntarthatósági és egyéb, utasélményt növelő beruházások is találhatók, melyek összértéke 2023 tavaszára a 100 milliárd forintot is meghaladja majd.

A repülőteret üzemeltető vállalat már több nemzetközi elismerésben is részesült. A Budapest Airport tavaly zsinórban kilencedszer nyerte el a Skytrax Kelet-Európa legjobb repülőtere díját, az utóbbi évek fejlesztései nyomán pedig a repülőtér a Családbarát Hely tanúsító védjegyet is megkapta.

Forrás: U.A./Baranyi Róbert

Tavaly rangos elismerésben részesült a cargo üzletág is, amikor elnyerte az Air Cargo News Awards Az év cargo repülőtere díját, lekörözve Szingapúrt, Brüsszelt és Liége-t. A Budapest Airport továbbra is tagja annak a 34 repülőtérből álló nemzetközi elit csapatnak, amely karbonsemlegesen működik, ezen kívül a vállalat fenntarthatósági törekvései kiérdemelték az Effekt 2030 Zöld egyensúly kategóriájának 2. helyét és a Deloitte Zöld Béka díját is.

A Budapest Airport tulajdonosai és vezetősége elkötelezett a további folyamatos beruházások, többek között az 1. Terminál újranyitása és a 3. Terminál megépítése mellett, írja a reptér közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek