Ilyen felfordulást okozott a légörvény két német utasszállítón, ahol többen megsérültek

Erős légörvény okozott balesetet a Condor és a Lufthansa német légitársaság egy-egy járatán. Egy Frankfurtból Mauritiusra tartó gépen húsz ember szenvedett sérüléseket, a Lufthansa Austinból Frankfurtba tartó járata pedig kénytelen volt leszállni Washingtonban a rendkívül erős turbulencia miatt – jelentette a dpa német hírügynökség.

Nem szívesen lennénk az utasok között ilyen időjárási körülmények esetén - illusztrációForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2015 Anterovium/Shutterstock

A német Condor légitársaság Frankfurtból Mauritius szigetére tartó járata a leszállás előtt két órával került erős légörvénybe. A szóvivő elmondta, hogy a sérülteket orvosi megfigyelés alatt tartják, akiknek az állapota egyelőre nem ismert.
A 272 utast és 13 fős személyzetet szállító repülőgépnek jelentések szerint az utastere is megsérült, de végül biztonságosan landolt a főváros közelében található Port Louis reptéren. Ez a videó már a landolást követen készült, miután az utasok elhagyták a gépet.

A Lufthansa Egyesült Államokból Németországba tartó utasszállító gépe ezzel szemben nem jutott el a célállomásig, a rendkívül erős turbulencia miatt kénytelen volt leszállni Washingtonban. A járat a Texas állambeli Austinból tartott volna Frankfurtba, de a felszállás után másfél órával erős légörvénybe került, ezért a pilóták úgy döntöttek, hogy a washingtoni Dulles nemzetközi repülőtéren szállnak le. Ijesztő percek lehettek: így festett a gép, miután légörvénybe keveredett.

A turbulenciában több utas könnyebben megsérült, őket a személyzet a helyszínen elsősegélyben részesítette. A helyi média értesülései szerint hét ember kórházi ellátásra szorult.

A beszámolók szerint a két gépet érintő légörvény úgynevezett tiszta levegős turbulencia volt, amelynél semmilyen látható jele nincs annak, hogy két különböző légtömeg egymástól jelentősen eltérő sebességgel mozog és érintkezik egymással, ezért nehéz elkerülni, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek