Erős turbulencia miatt súlyosan megsérültek egy repülő utasai

Erős légörvény okozott balesetet egy Phoenixből Hawaiira tartó repülőgépen vasárnap. A honolului mentőszolgálat igazgatója szerint húsz embert kellett kórházba szállítani, tizenegy sérült állapota súlyos.

Honolulu repterén nem mindig napfényes időjárás fogadja az utasokat - illusztrációForrás: AFP/Kent Nishimura

A légitársaság illetékese a sajtónak elmondta, hogy ilyen komoly balesetet okozó turbulenciára nem volt példa a közelmúltban. A járat teljesen tele volt, 278 utas és tízfős legénység tartózkodott a fedélzeten. Három légiutas-kísérő is kórházba került.

A sérültek közül a legtöbben vágásokat és zúzódásokat szenvedtek, többen rosszul lettek. A kiérkező mentők 36 embert láttak el. Az egyik utas elmondta, hogy édesanyja éppen le akart ülni, mikor a légörvény elkapta a gépet, de már nem volt ideje bekötnie magát, felrepült és nekicsapódott a gép plafonjának.
A baleset idején a légijárat repülési útvonalán viharok miatt időjárási figyelmeztetés volt érvényben, de mint a légitársaság illetékese elmondta: azzal kapcsolatban nem kaptak figyelmeztetést, hogy veszélyes turbulanciára kellene számítani. A légörvény után az Airbus A330-200-as azonnal megkezdte az ereszkedést, és a számos sérült miatt a legénység vészhelyzetet jelentett, ezért a légiforgalmi irányítók elsőbbséget adtak a járatnak a leszálláshoz, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek