Román légitársaság indít járatot Budapestre

Október közepén indítja el járatait Budapestre Bukarestből és Kolozsvárról az Air Connect, a román regionális startup-légitársaság tájékoztatása szerint hetente két-két alkalommal.

Az Air Connect járatai október 15-től repülnek Budapestre a Bukarest Henri Coandă (Otopeni – OTP) légikikötőből, valamint a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről (Cluj – CLJ).

KolozsvárForrás: George Cozma/Shutterstock

A járatok hetente két-két alkalommal, a keddi és szombati napokon közlekednek a román regionális légitársaság – egyelőre még bétaüzemben működő – honlapján elérhető adatok szerint.

A járatok úgynevezett W-alakban közlekednek, Bukarest – Budapest – Kolozsvár – Budapest – Bukarest útvonalon. A cég foglalási rendszerében végzett keresések szerint a bukaresti járatokra (egy útra) mintegy 53, illetve 65 euróért találhatók jegyek ősszel, a kolozsváriakra pedig 50, illetve 85 euróért (kis kabinbőrönddel, minden egyéb plusz szolgáltatás nélkül).

Keddenként helyi idő szerint 9 órakor száll fel a járat Bukarestből, és 9:50-kor érkezik Budapestre, majd 10:20-kor indul Kolozsvárra, ahol 12:35-kor száll le. Kolozsvárról 13:05-kor indul vissza a magyar fővárosba, ahová 13:20-kor érkezik meg, majd Ferihegyről 13:50-kor száll fel és 16:40-kor érkezik vissza Bukarestbe.

BukarestForrás: K - Photo/Shutterstock

A menetrend szerinti tervezett repülési idő Budapest és Kolozsvár között 1 óra 15 perc, Budapest és Bukarest között 1 óra 50 perc. A járatok szombatonként is hasonló menetrend szerint közlekednek, azonban 2 órával korábban indulnak és érkeznek.

A légitársaság egyelőre egy darab, 8 éves ATR 72-600-as repülőgéppel rendelkezik, amelynek fedélzetét 68 turista osztályú üléssel rendezték be.

Az öt román magánbefektető által létrehozott startup-légitársaság 2022 augusztusában kezdte meg működését, romániai belföldi útvonalak mellett az ország regionális reptereiről a környező nagyobb légikikötőkbe közlekedő, valamint nyaralójáratok üzemeltetését tervezi, írja az airportal.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek