Rémálom: 13 órás repülés után ugyanott landoltak az utasok, ahonnan elindultak

Egy 13 órás, sehova nem tartó repülés szerencsétlen részesei lettek azok az utasok, akik múlt hét pénteken, felszálltak az Emirates egyik járatára, ami később visszafordult az indulási pont felé. A Dubajból Aucklandbe tartó EK448-as járat 6,5 órát repült Új-Zéland felé, miután a pilóták úgy döntöttek, hogy visszafordulnak – írja az independent.co.uk.

A pilóták félúton visszafordították a gépet - illusztrációForrás: Maarten Visser /Wikipedia

A gép január 27-én, pénteken délelőtt 10:30-kor hagyta el az Emirates dubaji csomópontját, délkeletre, majd Srí Lanka mellett Malajzia felé repült, utána viszont az Indiai-óceán közepén megfordult, és visszatért az Egyesült Arab Emírségekbe. Az utasok összesen 13,5 órán keresztül tartózkodtak a levegőben, mielőtt a gép 12:25-kor leszállt, így visszatértek oda, ahonnan indultak.

A probléma a szélsőséges időjárás és áradás miatt adódott az aucklandi repülőtéren, az ország északi részén pusztító villámárvizeket követően. 

A közösségi média több felhasználója csodálkozott a döntésen, és azt találgatták, miért nem Új-Zéland egy másik repülőterén szállt le a gép. A FlightRadar közösségi média szakembere azt írta, hogy egy másik új-zélandi repülőtéren való leszállás logisztikai rémálom lett volna a dubaji légitársaság számára. „Akkor az Emirates egy A380-asa Christchurchben ragad, és mindenkinek szállodát kell találni, gondoskodni kell a legénység pihenéséről, és ki kell találnia, hogyan juttasson vissza mindenkit Aucklandbe, ha a repülőtér megnyílik. Könnyebb volt kezelni a helyzetet így, hogy visszatért Dubajba" – reagált.

„Jó döntés lehet a légitársaság számára, hogy visszatért a gép Dubajba, de az utasok szerencsétlenségükre 13 órát repültek, hogy visszajussanak oda, ahonnan indultak, ami inkább egy Indiai-óceáni körút volt" – írta egy másik Twitter-felhasználó.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek