Videó: Felrobbant egy utas powerbankja, az utasokat vészcsúszdákon evakuálták

Az eset a Moszkva-Kalinyingrád járaton történt néhány napja. A gép pilótái felszállásra készültek, amikor felrobbant egy utas powerbankja, azaz külső akkumulátorja. Az illető a padlóra dobta az égő tárgyat, amitől meggyulladt egy közeli szövet, és füst keletkezett a fedélzeten.

A repülőgép pilótái kénytelenek voltak leállítani a felszállást, és a légi kísérők vészcsúszdák segítségével evakuálták az utasokat. A tüzet tűzoltó készülékekkel percek alatt eloltották. Az incidens az Ural Airlines Airbus A321 fedélzetén történt – írja az airlive.net.

Ilyen Airbus A321-es szakította meg a felszálást a baleset miatt - illusztrációForrás: Aeroprints.com/Wikimedia Commons

Egy korábbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy 2023 nyarától az Európai Unión belüli repülőjáratok utasai a repülés során telefonálhatnak, SMS-ezhetnek és videókat streamelhetnek kedvükre, amire korábban nem volt lehetőség A szakemberek ugyanis korábban nem voltak tisztában azzal, hogy a mobiladatok miként befolyásolhatják a repülési kommunikációt, és félő volt, hogy zavarhatják az automatikus repülésirányító rendszereket. A jelen tapasztalatok alapján viszont úgy értékelték, hogy az interferencia kockázata elenyésző. A közösségi oldalakon a kommentelők azonnal ráugrottak a témára, egyesek azt írták, már az ötlettől is kirázza őket a hideg. A fenti és ehhez hasonó esetek újra megkérdőjelezhetik a döntés jogosságát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek