Tradicionális hawaii élményekkel nyitott újra ez a pazar szálloda Mauin

A Montage Kapalua Bay's névre hallgató luxusszálloda szinte már fogalomnak számít Maui szigetén, főleg azoknak a vendégeknek a körében. akik bizony megengedhetnek maguknak egy kis plusz luxust. Szóval mondani sem kell, hogy ez a szálloda eredetileg is meg volt áldva minden jóval, de most még többet nyújt. Mégpedig olyan új lakosztályokat melyek végtelenített medencével, óceánra néző kilátással és Luau szolgáltatással kínálják magukat -  olvasható a Travel and Leisure oldalán.

A Wailohia Grand Residence névre keresztelt 2900 négyzetméteres lakosztály hatalmas belmagassággal és hozzá illő, nagy ablakokkal látták el, és úgy helyezték el, hogy a vendégeknek kilátása nyíljon a szomszédos Molokai-szigetre. És ami a legjobb: saját feszített víztükrű medencével és pezsgőfürdővel is rendelkezik.

Maui északnyugati sarkán, a Namalu-öböl menti Nyugat-Maui-erdőrezervátumon túl húzódó 24 hektáros üdülőhely, olyan akár egy privát város. Van gyógyfürdője, privát strandja, vegyesboltja, medencéi és négy éttereme. Rezidenciái pedig három hálószobás és 3,5 fürdőszobás "paloták", ahol akár nyolc vendég is elfér. Ezen kívül egy privát mélygarázs, egy teljesen felszerelt konyha és egy márvány kádakkal teli fürdőszoba is tartozik az épülethez. A privát medence mellett a másik kiemelkedő elem a kert szintjén található bútorozott lanai (nyitott veranda).

Az üdülőhely egyedi élményeket is kínál, többek között a luau-t, ami egy hagyományos hawaii lakomával egybekötött bulit jelent. A rendezvényre vagy a privát lakosztályban, vagy a resort verandáján kerül sor. Az első koedukált, evős és táncos vigasságokat, amik már hasonlítottak a modern kori luau-hoz, 1819 körül tartották. Addig, az érvényben lévő "kapu rendszer" elválasztotta egymástól a nőket és a férfiakat étkezéskor, és az ünneplések idején is - írták a Gohawaii.com oldalán.

A luau egyik leglátványosabb része a tűztáncForrás: Shutterstock.com / Deborah Kolb

A luau-t egyébként ahaaina és paina néven is szokták nevezni, de de ma már inkább a luau van divatban, ami azokra a taró levelekre utal, amikben a tradicionális ételeket felszolgálják ezeken a színes, táncos és örömteli eseményeken.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek