Egy anya-lánya pilóta páros szállítja az utasokat a Hawaiian Airlines-nál

Múlt pénteken a Hawaiian Airlines egyik járatán történt, hogy Kamélia Zarka kapitány és lánya, Maria Zarka első tiszt egy Csendes-óceán feletti repülésre indultak. Ez volt az első anya-lánya párosítás a Hawaiian Airlines légitársaság 93 éves története során.

A páros beszálláskor üdvözölte az utasokat, szelfiket készítettek, és arra biztatták a fiatal lányokat, hogy kövessék álmaikat a pilótafülkébe. Az édesanya, Kamelia három évtizede dolgozik a Hawaiiannál, és még 1992-ben csatlakozott a légitársasághoz légiutas-kísérőként. A Tongai Királyságban született és nőtt fel, és ő lett az első tongai nő, aki később egy kereskedelmi repülőgép kapitánya lett.

Kamelia a nők szenvedélyes szószólója és sokak példaképe a repülésben, így nem csoda, hogy lánya is követte a pályán. Végül is szinte beleszületett a repülésbe, mert amikor még gyerek volt, az édesanyja a pilóta jogosítványok megszerzése közben repülésoktatással töltötte az időt, és gyakran magával vitte Mariát is a repülésekre.

A Hawaii Airlines pilótáiként együtt repülhetnek - illusztrációForrás: AFP/Karen Bleier

„Tudtam, hogy Maria fantasztikus pilóta lesz, mindig is zseniális és profi volt, de még mindig lenyűgöz, ahogy mellette ülök, olyan ügyesen és könnyedén repül" – áradozott Kamelia a lányáról.
Maria mielőtt áprilisban csatlakozott volna a Hawaiian-hoz, két évig repült a Republic Airways amerikai légitársasággal, New Jerseyben – írja a simpleflying.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek