Mostantól törvény tiltja a delfinekkel úszást Hawaiin

Az emberek nem úszhatnak többet trópusi delfinekkel Hawaii partjainál, mivel az amerikai törvényhozók kedden jóváhagyták a népszerű turisztikai tevékenységet tiltó törtvényt – írja a Lonely Planet.

A turisták rajonganak a delfinekért, de ez nem feltétlenül jó az állatoknak - illusztrációForrás: vrgoberdhan/Pixabay

A trópusi delfinek ugyanis éjszakai lények, amelyek nappal sekély öblökben pihennek. Emiatt kiszolgáltatottá váltak az emberek számára, és könnyű célpontjai lettek az őket zavaró túracsoportoknak.

A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy ezek a találkozások negatívan befolyásolják a delfinek jólétét, mert megzavarják a pihenésüket, és állandó éberségben tartják őket.

Az állatoknak gondoskodniuk kell a kicsinyeikről, és  nekik is szükségük van a regenerálódásra. A következetes, zavartalan pihenőidők hiánya pedig csökkentheti a vadászatra és a fiatalok gondozására fordított energiát.

Az új szabályok megtiltják, hogy az emberek Hawaii partjaitól számított 3 kilométeres körzeten belül 50 méternél közelebb kerüljenek a delfinekhez.

Ez a szabály nem csak az úszókra vonatkozik, hanem a csónakokra, kenukra, SUP-okra és még a drónokra is. Teszik ezt mindazért, hogy hatékonyan véget vessenek a számos delfinnéző túracsoportoknak Hawaiin – írja a Lonely Planet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek