Megtelt vécé tartály miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania egy repülőgépnek

A jelentések szerint a Kanári-szigetekről Manchesterbe tartó Jet2-es repülőgép Spanyolország szárazföldi része felé terelődött, hogy az utasok használhassák a WC-t – olvasható az Independent oldalán.

Az eset a Jet2 járatán történtForrás: Shutterstock/Steve Cordory

Az Airbus A321 LS782-es járata Las Palmasról, a Gran Canaria repülőteréről 17:03-kor, körülbelül egyórás késéssel szállt fel Manchesterbe mintegy 200 utassal a fedélzetén. Ám közvetlenül a Vizcayai-öböl átkelése előtt a járat hirtelen keletnek fordult, repült két kört, majd leszállt Bilbaóban.

A Flight Emergency adatoldal azt írta a Twitteren: "A Jet2 LS782-es járata, amely Gran Canariáról Manchesterbe tartott, váratlanul Bilbaóba terelődött, mert a fedélzeti vécék tartálya megtelt, és az utasok nem tudták használni azokat."  A gép több mint két órán át Bilbaóban maradt, majd újra felszállt és végül megérkezett Manchesterbe. A jogszabályok alapján a Jet2-nek nem kell kártérítést fizetnie, az Airbus A321-en négy mosdó található, de az utasszállító repülőgépek esetében a törvény nem írja elő a kötelező vécéket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek