Ez a légitársaság tombolát indít, hogy több utast csábítson a középső ülésre

A középső ülés vitathatatlanul a legkevésbé kívánatos hely repüléskor, főleg a hosszú utakon, mivel a közvetlen kilátásban sincs részünk, és a mosdóhoz kijutni sem olyan egyszerű. Valójában, a több mint 7500 megkérdezett utazónak csak 0,6%-a részesíti előnyben a középső helyet a Virgin Australia nemrégiben végzett közösségimédia-kutatása szerint. Ez a szám viszont hamarosan megemelkedhet – írja aCNN.

A Virgin Australia sok pénzt sorsol ki a nem kedvelt ülések betöltése érdekében - illusztrációForrás: AFP/Patrick Hamilton

Ha sikeres lesz a Virgin Australia légitársaság terve, akkor az utasok készséggel foglalják el az utálanak örvendő középső ülést is. A légitársaság ugyanis nemrég indította el a Middle Seat lottót, egy különleges tombolát, amelynek összértéke körülbelül 230 000 AUD (vagyis kb. 61 millió forint). És csak azok vehetnek részt benne, akik a középső ülésen ülnek – önként vagy önkéntelenül – repülés közben.

"A Virgin Australia egy olyan légitársaság, amely másképp csinálja a dolgokat, és nagyon jól érezzük magunkat, amikor izgalmas újításokkal rukkolunk elő, hogy az utazási élmény minden részét még csodálatosabbá tegyük" – mondta Jayne Hrdlicka, a Virgin Australia Group vezérigazgatója.

Mostantól 2023. április 23-ig minden 18 éves vagy annál idősebb Velocity Flyer tag, aki középső ülésen ül, használhatja a légitársaság alkalmazását a sorsoláson való részvételhez.

Minden héten más nyereményt osztanak ki a sorsolás egy-egy szerencsés nyertese között. Az innovatív ajándékok között szerepel egy egésznapos helikopteres kocsmatúra, egy kétéjszakás nyaralás az ausztráliai Cairnsba repülőutakkal szállással és bungee jumpinggal is, illetve repülőjegyeket és belépőjegyeket nyerhet a szerencsés kisorsolt az ausztrál labdarúgó-bajnokság nagydöntőjére, amihez exkluzív hozzáférésként a meccs előtti ebéd és az after party is jár. 

Miután október 24-én közzétették a bejelentést a légitársaság közösségi média csatornáin, egyes kommentelők egyetértettek abban, hogy ez egy "zseniális terv", míg mások azt mondták, hogy soha, semmi sem tudjná rávenni őket, hogy a középső ülésre üljenek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek