Pánik: Kígyót távolítottak el egy repülőgépről New York-ban

A United Airlines légitársaság egyik utasa egy kígyót talált a lába alatt, miután a gép leszállt a Newark Liberty nemzetközi repülőtéren, amely New York három nagy légikikötőjének egyike. A helyi kikötői hatóság szerint senki sem sérült meg a kialakult pánikhelyzetben, és a kígyó sem volt veszélyes az utasokra.

Az utasok nem fogják egyhamar elfelejteni ezt a kellemetlen találkozást - illusztrációForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Justin Sullivan

A fedélzeten lévő egyik utas azt mondta, hogy "az üzleti osztályon utazók sikoltozni kezdtek és felhúzták a lábukat", miközben a gép még gurult.

A United Airlines megerősítette, hogy a személyzet tagjai segítséget kértek a repülőtér tisztviselőitől, miután az utasok felhívták a figyelmüket a kígyóra. A kikötői hatóság szerint a  United 2038-as járat Tampából érkezett.

A hírhedt 2006-os "Kígyók a fedézeten" című filmmel ellentétben azonban ez az incidens nem befolyásolta a repülőtér működését.

Megértjük az utasok félelmét, hiszen a szalagoskígyó akár 1 méternél nagyobbra is nőhetForrás: Nicholas A. Tonelli/Wikipedia

A North Carolina Wildlife Resources Commission szerint a szalagos kígyók különféle típusait gyakran "kerti" kígyóknak is nevezik, amelyek nem mérgeskígyók, és valóban gyakran megtalálhatók a kertekben, ahol segítenek a kártevők elpusztításában – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek