Füstjelzés miatt Budapesten szakította meg útját a szerb légitársaság járata

Pénteken délelőtt fél 11 után Budapesten szakította meg útját az Air Serbia Bécs és Belgrád között közlekedő JU 601-es számú járata – olvasható az Airportal oldalán.

A YU-ALY lajstromjelű ATR 72-600-as légcsavaros regionális repülőgép személyzete vészhelyzetet jelentett, majd Sárvár térségében fordult Budapest irányába és kezdte meg a süllyedést, miután információink szerint füstöt jeleztek a rendszerek.

A járat füstjelzés miatt Budapesten szállt leForrás: Shutterstock/Mike Fuchslocher

A pilóták háromnegyed 11 előtt néhány perccel biztonságosan leszálltak a budapesti repülőtér 1-es futópályáján, ahol a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei várták a gépet, majd átvizsgálták, mielőtt a számára kijelölt állóhelyre kísérték. A leszállást követően, a gép és a futópálya átvizsgálásáig a repülőtér rövid ideig nem indított és fogadott repülőgépeket, mert a 2-es futópályát a mintegy 2 hónapig tartó karbantartása miatt szeptember közepe és november közepe között zárva tartják. "Minden utast épségben a 2B Terminálra szállítottak, a tűzoltók azonnal megkezdték a jármű átvizsgálását, az utasokért a légitársaság mentesítő járatot küld" – tette hozzá a repülőtér üzemeltetője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek