Videó: a pilóta arra kérte az utasokat, szavazzanak, hol szeretnének leszállni

Európában az idei nyarat a „káosz nyarának" nevezték. Több ezer járatot töröltek, hosszú sorok álltak a repülőtereken, késtek a gépek. sztrájkoltak a dolgozók. Miután egy gépet a Luton Repülőtérre (LTN) terelték át, a földet érés után az easyJet járatának utasai lehetőséget kaptak arra, hogy eldöntsék, ott szállnak-e ki, vagy várnak több mint egy órát, és a londoni Gatwick repülőtéren hagyják el a gépet. A rendkívüli pillanatot egy videó örökítette meg a közösségi médiában – írja a simpleflying.com.

Az eset a London Luton repülőtéren történt - illusztrációForrás: London Luton Airport/Facebook

A pilóták úgy döntöttek, rögtönzött szavazást tartanak, hogykiderítsék, hol akarnak kiszállni az utasok. Két lehetőség volt: vagy a Luton repülőtér, ahová már leszálltak, vagy a Gatwick repülőtér, legalább egy órával később. Az Instagramra feltöltött videóban hallható, ahogy a pilóta azt mondja:
„Először is szeretnénk kérni, hogy tegyék fel a kezüket mindazok, akik itt, a London Lutonon akarják elhagyni a repülőgépet."

 A videón jól látható, ahogy sok utas fel is tartotta a kezét, miközben egy easyJet légiutas-kísérője a összeszámolta a feltartott kezeket. Egy férfi azt mondta, hogy az egész szituáció egy vicc, és a legénység kőpapírollóval dönthet a repülés jövőjéről.

Ha egy járatot átirányítanak, a leszállással kapcsolatos döntés csak a pilótákon múlik.

Döntésüket számos tényezőre alapozzák, mint például a biztonság, az időjárás és a légiforgalmi irányítás korlátozásai. Ezúttal ők az utasokra bízták.

A Simple Flying számon kérte a légitársaságot az esettel kapcsolatban, amire az easyJet reagált is.
„Ez a videó azután készült, hogy a repülőgép már leszállt Lutonon, és a Gatwickhez való közelség miatt pedig a pilóta azt kérdezte, hogy az utasok le akarnak-e szállni a gépről, vagy tovább akarnak-e menni a Gatwickre, figyelmeztetve őket a légiforgalmi irányítás lehetséges késésére."

A The Sun szerint a káosz ezután is folytatódott, mert az utasok két órán keresztül nem szállhattak le a gépről a Lutonon, mivel nem álltak rendelkezésre buszok, amelyek a terminálra vitték volna őket. (Címlapkép: Thomas Fengler/Pixabay - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek