Börtönbüntetésre ítélték a reptéren hamis bombariadót jelentő férfit

16 hónapnyi börtönre ítélték azt a férfit, aki hamis bombariadót jelentett a londoni repülőtéren, mert késésben volt. A 32 éves Rashidul Islam az észak-londoni Cricklewoodban található házából indult a Gatwicki repülőtérre május 4-én, hogy egy esti géppel Marokkóba utazzon a menyasszonyához, azonban a repülőtérre tartó vonat nem ment el a végállomásig, így a férfiank taxival kellett tovább utaznia, viszont dugóba került - adja hírül a Fox News.

A Gatwick Express - illusztrációForrás: My another account/commons.wikimedia.org

Körülbelül háromnegyed órával az easyJet gép tervezett felszállása előtt névtelenül felhívta a rendőrséget azzal, hogy bomba lehet a repülőn, majd perceken belül még két további telefonos fenyegetést tett. Ennek eredményeként a járatot kiürítették, és mind a 147 utast újra ellenőrizték.

A vakriasztás három órás késést eredményezett és körülbelül 39 000 dollárjába került a légitársaságnak. A férfit letartóztatták, miután a rendőrség azonosította a hívást. Mint Islam később elmondta a hatóságoknak, pánikba esett amiatt, hogy lekésheti a gépet, mivel nem tudott volna újabb jegyet venni. A férfit pénteken ítélték 16 hónapnyi börtönre, miután a hamis információk közlése miatt bűnösnek találták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek