Figyelem! Közel ezer járatát törli júliusban a német légitársaság

Hetek óta arról cikkeznek a szaklapok, hogy a jelentős munkaerőhiány miatt veszélybe került az európai légi közlekedés. Most már a Lufthansa is bejentette, hogy kénytelenek visszafogni kapacitásaikat a nyári időszakban, emiatt 900 belföldi és Európán belüli járatát törli júliusban. Az intézkedés a frankfurti és müncheni központi repülőterek hétvégi csúcsforgalmát érinti – írja az airportal.hu.

Óriási bajban vannak a légifuvarozókForrás: Pit Karges/Pixabay

Tegnapi hírünkben arról számoltunk be, hogy egyetlen nap alatt több mint száz járatot töröltek Nagy-Britanniában is az emberhiány miatt, így a Heathrow repülőtér állítólag arra utasította a légitársaságokat, hogy a következő két hónapban korlátozzák az utasok számát a járatokon, mert veszélyesen túlzsúfoltak a terminálok.

A járattörlések oka, hogy a légitársaságok nem képesek lépést tartani az utazási korlátozások megszűntével meglóduló utasforgalommal.

Nincs ez másként a Lufthansánál sem. A német légitársaság a kapacitáscsökkentéssel akarja elkerülni a tömeges járattörléseket és az ezek következtében kialakult repülőtéri káoszt. Emiatt péntekenként, szombatonként és vasárnaponként a tervezett kapacitás 5 százalékát kénytelen beáldozni. Emellett a Lufthansa fapados leányvállalata, az Eurowings is több száz járatát veszi ki a menetrendből júliusban.

A Lufthansa álláspontja szerint a kapacitás jó előre történő visszavágásával az ügyfelek időben értesíthetők, az utazások átszervezhetők, ennek ellenére sajnálják a járattörléseket, és megértést kérnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek