Videó: Többen is súlyosan megsérültek egy turbulenciába keveredett repülőn

Legalább 40-en megsérültek, közülük 12-en súlyosan vasárnap a SpiceJet Mumbaiból Durgapurba tartó járatán. A Boeing 737-800-as gép erős turbulenciába került süllyedés közben.

Egy ilyen SpiceJet Boeing 737-800-as került bajba a levelgőbenForrás: Nisarg Vyas/Wikipedia

A repülőgép vasárnap délután 5 óra után néhány perccel szállt fel az indiai Mumbaiból, és kétórás repülést követően a durgapuri Kazi Nazrul Islam repülőtér felé közeledett. Már éppen leszállni készült, amikor erős turbulenciába került, rázkódni kezdett, a kézipoggyászok pedig az utasokra estek, aminek következtében többen megsérültek. Az alábbi felvételen jól látható, milyen felfordulás keletkezett a gép fedélzetén.

Szerencsére a 189 férőhelyes repülőgép 19 óra 15 perckor biztonságosan landolt Durgapurban; a sérült utasokat orvosi ellátásban részesítették. Nemcsak az utasok, hanem néhány légiutas-kísérő is megsebesült, leginkább fej- és gerincsérüléseket szenvedtek.

Az andali kórház hatóságai azt mondták, hogy a 12 utas állapota kritikus, de túl vannak a veszélyen.

India repülésbiztonsági hatósága – a Polgári Repülési Főigazgatóság (DGCA) – egy csoportot küldött ki az incidens kivizsgálására. Megpróbálnak arra is magyarázatot találni, hogyan került a repülőgép viharba – írja az airlive.net.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek