Videó: Hatalmas léggömbök zuhantak egy brazíliai reptérre

Az eset, amiről videó is készült, a São Paulo-i Guarulhos (GRU) nemzetközi repülőtéren történt. A hatalmas léggömbök egy GOL Boeing 737-es gépen és egy reptéri teherautó tetején landoltak – írja az airlive.net. Íme, a felvétel!

A repülőtéri műveleteket ideiglenesen felfüggesztették, amíg a léggömböket el nem távolították. Az egyik a ballon egy része éppen a repülőgép szárnyára tekeredett rá. Amint a videón jól látható, a léggömbökön az SBT felírat szerepel.

A Guarulhos nemzetközi repülőtér menedzsere közleményében elmondta, hogy a repülőtéren február 20-án vasárnap 8 óra 40 perckor észlelték, ahogy az első léggömb lezuhant, de a ballonokat gyorsan eltávolították, így sem késés, sem veszély nem alakult ki a reptéren, ahol 8:49-kor már normalizálódott is a helyzet.

Hozzátette, 2020-ban 33, 2021-ben pedig további 44 léggömbös eset történt náluk, pedig a léggömbök felbocsátása bűncselekménynek számít Brazíliában.

A brazilok gyakran gyertyákkal díszített léggömböket is felküldenek az éjszakai égboltra, hogy gyönyörködjenek a látványában, annak ellenére, hogy akár pénzbírsággal vagy börtönnel is büntethetik az elkövetőt.

Tavaly augusztusban mi is írtunk arról, hogy egy illegális gyertyás léggömb miatt keletkezhetett tűz a brazil Juquery nemzeti parkban, Sao Paulo mellett, ahol emiatt hamu borította be a tájat, és az akkori becslés szerint a park 60 százaléka elszenesedett. Sao Paulo állam tisztviselői minden évben az erdőtüzek első három oka közé sorolják a léggömböket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek