A rióinál is nagyobb, 43 méter magas Krisztus-szobrot építenek Brazíliában

A Brazília déli részén, Rio Grande do Sul államban épülő hatalmas Krisztus-szobor még magasabb lesz, mint Rio de Janeiro ikonikus Megváltó Krisztus-szobra. A mintegy 22 ezer lakosú Encantado városában készülő szobor ugyanis a talapzatával együtt 43 méter magas lesz, vagyis bő öt méterrel meghaladja majd a 90 éve Rio de Janeiro fölé emelkedő szobor 38 méteres magasságát – írja cikkében a france24.com.

Forrás: AFP/Silvio Avila

Az Oltalmazó Krisztus-szobor már 2019 óta készül, a héten helyezték fel rá a fejet és a kinyújtott karjait, és a tervek szerint hamarosan kialakítják rajta a kilátóteraszt, felszerelik benne a liftet, így várhatóan év végén adják majd át a látogatóknak. „Ez az ünneplés, az áhítat napja" – fogalmazott szombaton Gilson Conzatti helyi tanácsos, Adroaldo Conzatti fia és egyben az ötlet gazdája. Édesapja, Adrolado Conzatti a város polgármestere volt, márciusban halt meg a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt.

A munkát koordináló Krisztus Barátai Egyesület a szobor több mint 100 millió forintos költségét adományokból fedezi, és, hogy még inkább fellendítsék a támogatói kedvet, egy autót is kisorsolnak az adakozók között. A mű alkotói apa és fia, Genesio és Markus Moura szobrászok, ha pedig elkészül, ez lesz a világ legnagyobb, kitárt karú Krisztus-szobra.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek