Vírusként terjed a videó, amin egy orosz pilóta a fiával gyakorolja a leszállást

Elképesztően népszerű lett az a videó az Instagramon, amelyen egy orosz apa a fiával látható munka közben. Ez pedig azért érdekes, mert Dima Kuznyecov egy Boeing 737 NG kapitánya, aki az ölében ácsorgó 2 éves kisfiával gyakorolja a leszállást.

Természetesen az apukának nem lehet felróni, hogy felelőtlenül cselekedett volna, ugyanis senki nem volt egyetlen pillanatig sem veszélyben. Az eset természetesen nem a levegőben történt, hanem egy szimulátorban. Ugyanakkor így is elképesztően aranyos, ahogy a kisfiú irányítja a gépet leszállás közben, így segítve a 29 éves apukáját. 

Az 1997 óta gyártott Boeing 737 Next Generation, egy keskeny törzsű repülőgép, amelyet két sugárhajtómű hajt, és a Boeing Commercial Airplanes gyártja. A gép a 737 Classic sorozat felfejlesztett, legújabb változata. A gép négy modellje -600/-700/-800/-900, 108-tól 215 főig tud utasokat szállítani. Egy kétévesnek ez azért elég komoly gép, még szimulátorban is.

A fenti képen pedig az látható, ahogy a kisfiú profin kezeli a fojtószelepet, hogy a leszállás során csökkentse a sebességet.

(Címlapkép: Claus Norgaard/Pixabay)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek