Több új célállomással készül a nyárra a Budapest Airport

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2022-es nyári menetrendjében újdonságok is felbukkannak, és több, a járvány miatt leállított útvonal is visszatér. A tavalyi év egyik nagy bejelentése volt, hogy a LOT lengyel légitársaság 2022 júniusától közvetlen repülőjáratot indít Budapest és New York között. A járat nagy népszerűségnek örvendett az utasok körében, idén nyártól pedig újra átszállás nélkül elérhető lesz New York, a heti háromszor közlekedő Boeing 787 Dreamlinereknek köszönhetően.

Készíthetjük a bőröndöket - illusztrációForrás: Budapest Airport/Facebook

A január is hozott egy nagy meglepetést a tengerentúlra utazóknak: 2022 májusa és októbere között újra közlekedik az Air Canada közvetlen repülőjárata Budapest és Torontó között. A kanadai légitársaság Boeing 787-9 Dreamlinereivel heti háromszor repül majd a kanadai városba a nyári menetrendben, összesen 894 helyet kínálva az utasoknak hetente.

Az easyJet manchesteri járata is újraindul március végétől, heti háromszor, illetve az olaszországi Riminibe is ismét utazhatunk heti két járattal, a Ryanair jóvoltából. A Wizz Air újrainduló járatai közt köszönthetjük az Abu Dhabiba, Castellon de la Planába és Szkopjébe hetente kétszer közlekedő járatait, míg heti 4 járattal az Ukrán Nemzetközi Légitársaság Budapest-Kijev járata is visszatér.

A már most tudható új célállomások között köszönthetjük Kisinyovot, Moldova fővárosát, ami heti két Wizz Air járattal lesz elérhető a nyári menetrendben. A török nyaralások kedvelőinek is tartogat a Budapest Airport jó híreket; a SunExpress heti 1 járatot indít a törökországi Izmir városába, ahova soha korábban nem volt Budapestről közvetlen járat. Izmir az ország harmadik legnagyobb városa, lenyűgözően modern és élettel teli úti célként vonzza a turistákat, és mostantól a magyar fővárosból is elérhető, átszállás nélkül.

A február elejére kirajzolódó desztinációkon túl a Budapest Airport további újrainduló és új járatokat köszönt majd a nyári menetrendben, tovább színesítve ezzel a magyar fővárosból közvetlenül elérhető városok listáját. Ezek bejelentése a következő hetekben várható – írja a bud.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek