Használhatatlanná teheti a repülőket az 5G

Szerdán tervezik bekapcsolni a Verizon és az AT&T 5G mobilszolgáltatását az Egyesült Államokban, az ország 10 legnagyobb légitársasága pedig katasztrofára figyelmeztet - olvasható a bbc.com oldalán. A légitársaságok attól tartanak, hogy az új szolgáltatás megzavarja a repülőgépek navigációs rendszerét, különösen azokat, melyeket rossz időben használnak, így jelentős számú repülőgépet tehet használhatatlanná.

A légitársaságok félnek az 5G bevezetésétőlForrás: ThePixelman/Pixabay

A UPS Airlines, a JetBlue és a Fedex is csatlakoztak az American Airlines, a Delta Air Lines és a United Airlines vezérigazgatóihoz és levélben kértek sürgős segítséget a Fehér Háztól. Azt szeretnék elérni, hogy a kifutópályák 3 kilométeres körzetében ne legyenek 5G-jelek.

A levélben arra hivatkoznak, hogy azonnali beavatkozásra van szükség a légi utasok, a szállítmányozók, az ellátási láncot és a szükséges egészségügyi felszerelések szállítását érintő működési zavarok elkerülése érdekében. Az interferencia miatt ugyanis egy áltagos napon 1000 járatot és 100 ezer utast érintenének járattörlések, elterelések és késések. 

A telefontársaságok több tízmilliárd dollárt költöttek hálózataik korszerűsítéséreForrás: JESHOOTS-com / Pixabay

A telefontársaságok több tízmilliárd dollárt költöttek hálózataik korszerűsítésére, hogy bevezessék az 5G-technológiát, amely sokkal gyorsabb internetes szolgáltatást biztosít. A CTIA, az amerikai vezeték nélküli iparági csoport korábban azt mondta, hogy az 5G biztonságos, és félelemkeltéssel valamint a tények elferdítésével vádolta a légiközlekedési ágazatot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek