Kiderült, melyek lesznek 2022 legbiztonságosabb légitársaságai

Az AirlineRatings.com légitársaságokat véleményező weboldal összeállította a 20 legbiztonságosabb légitársaság listáját. 385 különböző légitársaságot vettek górcső alá, az osztályozásnál pedig olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az elmúlt öt év alatt bekövetkezett balesetek száma, az elmúlt két év súlyosabb incidensei, a légi közlekedést irányító és kormányzati szervek vizsgálatainak eredményei, valamint a légitársaság flottájának kora és minősége. A járvány megjelenése óta az osztályozásnál a légitársaságok Covid-protokollja is fontos szerepet tölt be.

Az Air New Zeland lett az év legbiztonságosabb légitársasága.Forrás: AFP/William West

2022-ben a legbiztonságosabb légitársaságok listájának első helyeztettje az Air New Zeland lett. Utána következik az Etihad Airways, a Qatar Airways, a Singapore Airlines, a TAP Air Portugal, a SAS, a Qantas, az Alaska Airlines, az EVA Air, a Virgin Australia/Atlantic, a Cathay Pacific Airways, a Hawaiian Airlines, az American Airlines, a Lufthansa/Swiss Group, a Finnair, az Air France/KLM Group, a British Airways, a Delta Air Lines, a United Airlines és az Emirates.

Mint Geoffrey Thomas, az AirlineRatings.com főszerkesztője elmondta, a nyertes Air New Zealand határozottan a biztonságra és az ügyfeleire összpontosít, az elmúlt 18 hónap során pedig a Covid-19 protokolljával is garantálta utasai biztonságát.

A légitársaságok osztályozásánál figyelembe vették a Covid-protokollt is.
A kép illusztráció.
Forrás: ty_yang/Pixabay

A legbiztonságosabb légitársaságok mellett a legbiztonságosabb diszkont és fapados légitársaságokat is összesítették. Az első tízbe bekerült légitársaságok rangsorát nem hozták nyilvánosságra, csak az első helyezettet említik, mely a Vietjet lett. A többi top fapados légitársaság ábécésorrendben: Allegiant, Easyjet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Volaris, Westjet, and Wizz Air. 

A főszerkesztő hozzátette: "Incidensek, kisebb balesetek minden légitársaságnál előfordulnak nap mint nap. Ezeket sok esetben repülőgép- vagy hajtóműgyártási problémák okozzák, ez pedig nem minősíti az egyes légitársaságokat. Az különbözteti meg a biztonságos légitársaságot a nem biztonságostól, hogy a repülő személyzete miként kezeli ezeket a helyzeteket." 

(A borítókép csak illusztráció, forrása: Forrás:Gellinger/Pixabay) 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek