Már működik a világ első, levegőben repülő múzeuma

A világ első „Múzeum az égen" elnevezésű rendezvénye, a szaúd-arábiai Al-Ula város és a SAUDIA Airlines közös együttműködése, melynek célja, hogy a város régészeti csodáit mutassák be. Az első ilyen repülő múzeumi járat 2021. november 4-én szállt fel Rijádból Al-Ulába. Ezeken a járatokon a hely ősi civilizációinak titkairól mesélnek az utasoknak.

Utazás közben sokat megtudhatnak az ország kultúrájáról a különleges múzeumi járaton, ami a világon az első ilyen hely - illusztrációForrás: raw studio/Tariq_Althaqib/Saudia Airlines/Facebook

Dr. Rebecca Foote régész elmondta: „Rendkívül nagy mennyiségű munka folyik Al-Ulában mind a helyi, mind a nemzetközi régészeti csapatok részéről, de még csak most kezdjük megérteni Al-Ula múltjának összetettségét. Ez a hely egy igazi rejtett gyöngyszem az Arab-félszigeten, és lassan felfedjük titkait. Már alig várom, hogy többet megoszthassak munkánkról az utasokkal."

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, Szaúd-Arábia nem a turizmusáról volt eddig híres, sokkal inkább arról, hogy zárkózott ország, amely nem akarja észrevetetni magát bolygónk sokszínű palettáján. A közelmúltban azonban változtatott ezen a hozzáállásán, hogy fellendítse a turizmusát. Szaúd-Arábia 2017-ben adta hírül, hogy immár igényelhetők turistavízumok is. (Korábban csupán azok léphettek az országba, akik zarándokok voltak, családjukat látogatták vagy üzleti ügyben jártak el.) A változás része volt az Al-Ula térségének megnyitása is, hogy a látogatók megismerhessék Szaúd-Arábia kulturális gazdagságát és a helyi értékeket – írja a traveldailymedia.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek