Ezen a reptéren Gita, a robotfutár szállítja az ételt az utasokhoz

A Seattle–Tacoma nemzetközi repülőtér az USA egyik jelentős nemzetközi repülőtere Washington államban. Itt dolgozik Gita, a robot. Neki köszönhetően az utasoknak nem kell elhagyniuk a beszállási kaput, vagy sorba állniuk, hogy ételt vegyenek a repülőtéren, hiszen Gita elintézi helyettük. Nézzék, így néz ki Gita!

A légitársaság utasai rendelhetnek a repülőtér éttermeiből az Order SEA online ételszállítási szolgáltatás segítségével. A kerekes robot 2,99 dolláros díj ellenében egy ember kíséretében pedig kiszállítja az ételt – jelentették be a repülőtér illetékesei.

Gita akár 18 kiló élelmiszert is képes tárolni és kiszállítani, de ha túlterhelné magát, akkor emberi segítséget kap. Ha nagy lesz rá a kereslet, a repülőtér illetékesei azt mondták, hogy a jövőben robotfutárokból álló flotta működhet majd a terminálokon.
Mobilon vagy laptopon keresztül szendvicseket, kávét és egyéb ételeket rendelhetnek az utasok jelenleg a terminál 15 étterméből, de a tisztviselők arra számítanak, hogy az 55 étteremmel rendelkező repülőtéren még több étterem feliratkozik majd a robotszállítási szolgáltatásra, írja a seattletimes.com.

(Címlapkép: YouTube.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek