Szentpétervár tömegek nélkül novemberben is jó úti cél lehet

Az oroszok Szentpétervárra és Szocsiba vágynak vakációzni mindig, minden körülmények között. Mivel többségük szeptemberben veszi ki a szabadságát, ilyenkor a város túlzsúfolt. Az október még mindig az, a november viszont már tömegek nélküli. Ilyenkor fellélegzik a város, és senki nem lép a másik sarkára, igaz napsütés sincs már olyan sok, az is csak délelőtt 9 és 10 között, de mégis ez a legfényesebb szakasza az évnek - olvasható a visit-petersburg.ru cikkében.

Csavarogjon egy nagyot Szentpétervár utcáinForrás: Georg11/Pixabay

Emellett jó hír, hogy a főszezonhoz képest novemberre már a repülőjegyek ára is mérséklődik, nem kis mértékben, akár 40%-kal csökkenhet a főszezonhoz képest. A repülő itt a fő közlekedési eszköz, oroszok és külföldiek számára egyaránt. A turisták háromnegyede repülővel jön, vonattal már csak alig több, mint tizedük.

A szentpétervári ősz olyan szép tud lenni, hogy nem csak a turisták körében népszerű, hanem az orosz és a környező országok művészei körében is. A festők általában a Jelagin-szigeten gyűlnek össze, hogy megörökítsék a bronz és arany színbe öltözött város képét. A képekből aztán kiállítást rendeznek a sziget Kulturális és Szabadidő Központjában. Ez egyike azon programoknak, amelyekkel a város visszavárja azokat, akik már „mindent" láttak Szentpéterváron.

A Péter és Pál székesegyház SzentpétervárottForrás: Flickr.com

A csábítás másik trükkje, hogy újabb tizenhárom helyi múzeum (főleg szobrászattal, történelemmel és néprajzzal foglalkozó) csatlakozott ahhoz a 130 északnyugati múzeumhoz, amelyek kedvezményekkel, vetélkedőkkel és nyereményekkel várják az érdeklődőket.

Beutazás szempontjából pedig továbbra is érvényben van a Konzuli Szolgálat információi szerint, hogy a magyar állampolgárok érvényes vízummal és három napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel, közvetlen légi úton beutazhatnak Oroszországba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek